Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

7η Τέχνη και Ομοφυλοφιλία

Η Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνουν το 10ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών από τις 8 έως τις 14 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.  Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ολύμπιον όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ταινίες μεγάλου και μικρού μηκούς από Ελληνες και ξένους δημιουργούς, ενώ παράλληλα μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις και τα events του Φεστιβάλ.
Οπως αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος  Γιώργος Τσιτιρίδης σε άρθρο του, η ιδέα  για τη δημιουργία του Πανοράματος Ομοφυλοφιλικών Ταινιών ξεκίνησε το 1999 με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός στη Θεσσαλονίκη. «Στο φεστιβάλ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει ταινίες δυσεύρετες, ταινίες πειραματικές μικρού και μεγάλου μήκους, που προβάλλονται πρώτη φορά στην Ελλάδα και να ανοίξει έναν διάλογο με τους θεατές πάνω στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Ο κινηματογράφος, η φωτογραφία και το θέατρο δίνουν ένα ισχυρό ερέθισμα για να μπορέσουν οι πολίτες να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα της ελευθερίας, των αρνητικών διακρίσεων και του αποκλεισμού των ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών, αλλά και των αμφιφυλόφιλων, οι οποίοι περιοδικά βιώνουν ομοφυλοφιλικά αισθήματα».
Φέτος το Πανόραμα θα ανοίξει με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Μούζουρου και την ταινία του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Chip & Ovi». Ο σκηνοθέτης ταξίδεψε στη Ρουμανία για να ανακαλύψει τι έχει αλλάξει για τους γκέι και τις λεσβίες από την εποχή του Τσαουσέσκου μέχρι σήμερα και διηγείται την ιστορία δύο ανάπηρων ομοφυλόφιλων. Ακολουθεί η ταινία της Ιωάννας Χρυσανθακοπούλου «Que Bona to Vada Your Ecaf» μία ιστορία για το μικρό Αλέξη που ήθελε να γίνει πεταλούδα. Μετά τις προβολές των ταινιών τους και οι δύο σκηνοθέτες θα μιλήσουν για τις δημιουργίες τους.
Η πρώτη μέρα κλείνει με την προβολή της ταινίας "Δεν είναι ο ομοφυλόφιλος διεστραμμένος, αλλά η κατάσταση στην οποία ζει" του Rosa von Praunheim. Την Παρασκεύη 9 Μαϊου θα προβληθεί η ταινία «Dead gays, living lesbians». Ο σκηνοθέτης Rosa von Praunheim παίρνει συνεντεύξεις από ηλικιωμένους ανθρώπους, ακτιβιστές και ομοφυλόφιλους που οι περισσότεροι βασανίστηκαν από τους Ναζί. Την ίδια μέρα θα προβληθεί η ταινία Beautiful Thing: δύο νεαρά παιδιά που κακοποιούνται θα ανακαλύψουν νέα συναισθήματα όταν θα κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι. Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν και τα πάρτυ του Πανοράματος στο club Ελί Ελά.
Στο φεστιβάλ θα προβληθούν άλλες τρεις αξιόλογες ταινίες. Το «En Soap» της Pernille Fischer Christensen, είναι η ιστορία της 32χρονης Σαρλότ η οποία μετά το χωρισμό της γνωρίζει τη ντροπαλή τραβεστί Βερόνικα. Το «Campillo, yes I do» του Andres Rubio είναι μία ταινία που εξιστορεί τις δυσκολίες της εφαρμογής του νόμου για τους γάμους ομοφυλόφιλων σε κάποιες πόλεις της Ισπανίας. Τέλος το «Mala Noche» του Gus Van Sant, είναι μία ιστορία αγαπής: ο Walt είναι ερωτευμένος με έναν Μεξικανό λαθρομετανάστη ο οποίος δεν μιλά αγγλικά μα ούτε και ανταποκρίνεται στον έρωτα του Walt.
Στην ιστοσελίδα της Σύμπραξης κατά της Ομοφυλοφοβίας έχετε τη δυνατότητα να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τις ταινίες, τις συζητήσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις:
http://www.geocities.com/panoramalgbt/

Οι Χωρισμένες 50άρες γίνονται Λεσβίες
Είναι Ολες οι Γυναίκες Λεσβίες ή Bisexuals;
Το δάχτυλο δείχνει τη Σεξουαλικότητα της Γυναίκας
"Ετσι έγινα Λεσβία"
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: