Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Τι γίνεται όταν είσαι Gay και πας στον τουρκικο Στρατό

«Με ρώτησαν πότε το έκανα πρώτη φορά από πίσω, πότε πήρα πίπα και με τι παιχνίδια έπαιζα όταν ήμουν μικρός.»
Ο Αχμέτ είναι 20 χρονών και όπως όλοι οι άντρες στην ηλικία του, κλήθηκε να υπηρετήσει στον τούρκικο στρατό. Οπως και στην Ελλάδα έτσι και στη γειτονική χώρα όταν ένας άντρας είναι gay μπορεί να πάρει απαλλαγή. Το θέμα είναι τι περνάει για να την πάρει. Στο ρεπορτάζ του Emre Azizlerli για το BBC ο νεαρός ομοφυλόφιλος περιέγραψε τι έγινε όταν πήγε στην επιτροπή για να πάρει το «ροζ χαρτί».

"Με ρώτησαν αν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, αν φοράω γυναικεία ρούχα η αν βάζω γυναικεία αρώματα. Οταν παρουσιάστηκα μπροστά τους ήμουν λίγο αξύριστος και επειδή έχω αρρενωπή εμφάνιση μου είπαν ότι δε μοιάζω καθόλου για ομοφυλόφιλος. Ετσι μου ζήτησαν να τους φέρω μια φωτογραφία μου στην οποία να είμαι ντυμένος γυναίκα. Εγω τους έκανα μια άλλη πρόταση την οποία δέχτηκαν. Τους προσκόμισα μια φωτογραφία στην οποία φιλούσα έναν άλλον άντρα."

Ο δημοσιογράφος αναφέρει και άλλη μια περίπτωση gay άντρα που θέλησε να πάρει απαλλαγή: Ο Gokhan τη δεκαετία του ’90 αποφάσισε να ομολογήσει στον αξιωματικό του ότι είναι ομοφυλόφιλος, γιατί φοβόταν επιθέσεις από άλλους φαντάρους.
«Με ρώτησαν αμέσως αν είχα κάποιες φωτογραφίες». Ο φαντάρος είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε φέρει μαζί του κάποιες αποκαλυπτικές φωτογραφίες με εκείνον και έναν άλλον άντρα να κάνουν σεξ. Είχε ακούσει νωρίτερα πως η επιτροπή δεν έδινε με τίποτα χαρτί απαλλαγής αν δεν έβλεπε φωτογραφίες.

«Το πρόσωπο πρέπει να φαίνεται καθαρά και οι εικόνες θα πρέπει να δείχνουν ότι είσαι παθητικός και όχι ενεργητικός». λέει ο Gokhan. Πάντως οι φωτογραφίες του ικανοποίησαν τους στρατιωτικούς γιατρούς της επιτροπής και έδωσαν στον άνθρωπο το «ροζ χαρτί». Ομως η όλη εμπειρία ήταν σίγουρα εξευτελιστική: «Κάποιος κρατά ακόμα αυτές τις φωτογραφίες και έχει τη δυνατότητα να της δείξει στους συγχωριανούς μου και στην οικογένεια μου» λέει ο ομοφυλόφιλος άντρας.

Πάντως ο ρεπόρτερ του ΒΒC αναφέρει πως τώρα πια στη χώρα για μια τέτοια περίπτωση παίζει ρόλο και σε ποιον θα πέσεις. Υπάρχουν γιατροί που δεν ζητούν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία και κάνουν ψυχολογικά τεστ. Επισήμως ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα και μόνο ένας απόστρατος αξιωματικός δέχτηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ:

«Οι φανεροί gay θα προκαλούσαν προβλήματα στο στρατό καθώς θα υπήρχε η ανάγκη να δημιουργηθούν για αυτούς ξεχωριστές εγκαταστάσεις, κοιτώνες, τουαλέτες κλπ.» Και προσθέτει πως αν ένας gay κρατήσει κρυφή τη σεξουαλικότητα του, τότε μπορεί να υπηρετήσει στο στρατό. «Ομως όταν κάποιος βγαίνει και λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος τότε ο στρατός θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι λέει την αλήθεια και ότι δεν το κάνει για να γλιτώσει τη θητεία.»

Είναι γεγονός όμως πως στην Τουρκία, εκτός από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, οι gay άντρες δεν τολμούν να δείξουν τη σεξουαλικότητα τους, οπότε είναι πολύ ακραίο κάποιος straight να πει ψέματα ότι είναι ομοφυλόφιλος για να μην υπηρετήσει στο στρατό.

Ενας ψυχίατρος που εργαζόταν στο στρατό είπε για το θέμα: "Οι γιατροί δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους αξιωματικούς για να διαγνώσουν ομοφυλοφιλία και εκείνοι υποκύπτουν παρότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος επιστημονικός τρόπος για να γίνει αυτό."

Πάνω στο ροζ χαρτί του Gokhan γράφει: ψυχοσεξουαλική ανωμαλία και δίπλα σημειώνεται η λέξη «ομοφυλοφιλία». Πάντως υπάρχουν και άντρες που θεωρούν ότι αυτό το χαρτί γλιτώνει τους gay από την ταλαιπωρία στο στρατό και την πολύμηνη θητεία (15 μήνες για όσους δεν έχουν πτυχίο).

Από την άλλη όμως αυτό το χαρτί μπορεί να αποδειχτεί μεγάλο πρόβλημα καθώς υπάρχουν εργοδότες που το ζητούν και όταν βλέπουν πως είναι ροζ δεν προσλαμβάνουν το άτομο.

Στην περίπτωση του Gokhan, ο εργοδότης του δεν ζήτησε από τον ίδιο το χαρτί, αλλά πήγε και ρώτησε το στρατό. Οταν μαθεύτηκε στη δουλειά του ότι είναι ομοφυλόφιλος, αρκετοί συνάδελφοι του σταμάτησαν να του μιλάνε και άλλοι του έκαναν διάφορα αρνητικά σχόλια όταν περνούσε από μπροστά τους.

Ο Αχμετ που πριν λίγο καιρό πέρασε από την επιτροπή, περιμένει την απόφασή της, η οποία θα βγει σε ένα χρόνο. Εκείνος πιστεύει ότι του καθυστερούν επίτηδες το χαρτί επειδή αρνήθηκε να τους δώσει φωτογραφίες στις οποίες να είναι ντυμένος γυναίκα. Οταν ρωτήθηκε γιατί απλά δεν έκρυψε τη σεξουαλικότητα του για να υπηρετήσει, ο Αχμέτ απάντησε: «Είμαι ενάντια στο όλο στρατιωτικό σύστημα. Αν θα πρέπει να εκπληρώσω το χρέος μου απέναντι στο έθνος, θα πρέπει να μου δώσουν μια μη στρατιωτική επιλογή.»
 
 

Το Καλύτερο Σεξ γίνεται στην Κουζίνα
Το BDSM είναι το Δημοφιλέστερο Φετίχ
Ιούνιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
Ολοι Μαζί παίρνουμε τη Super Sophie!
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: