Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Hedy Lamarr: Ο Πρώτος Οργασμός στη Μεγάλη Οθόνη

Hedy Lamarr. Η γυναίκα που σαγήνευσε την Αμερική για τρεις δεκαετίες (1930 - 1960), η πρώτη ηθοποιός που υποδύθηκε τον οργασμό στη μεγάλη οθόνη και εκείνη που έθεσε τις βάσεις για το Wi-Fi, το Bluetooth και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Οργασμός σε ταινία πριν από ογδόντα χρόνια!

Μπορεί σήμερα να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ προχωρημένοι, όμως οι δημιουργοί ταινιών τη δεκαετία του 30 έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να δείξουν στο κοινό... απαγορευμένα πράγματα μέσα από μια καλλιτεχνική ματιά.

Την περίοδο εκείνη αρκετές σταρ έδειχναν αρκετά από το κορμί τους, όμως την αρχή στο απόλυτο γυμνό την έκανε μια έως τότε άσημη 18χρονη. Ηταν τόσο όμορφη που μόλις την είδε ο Αυστροούγγρος σκηνοθέτης, Gustav Machaty, της πρότεινε να παίξει στην ταινία Ecstasy, το 1933.

Το όνομα της πρωταγωνίστριας:  Hedy Kiesler που αργότερα έγινε διάσημη ως Hedy Lamarr.

Στην ταινία η Hedy έπαιζε μια νεαρή γυναίκα που είναι παντρεμένη με έναν μεγαλύτερό της ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να την ικανοποιήσει. Η ηρωίδα τον εγκαταλείπει και μια μέρα που κολυμπά γυμνή στο ποτάμι γνωρίζει έναν νεαρό, και το ίδιο βράδυ πηγαίνει στο σπίτι του...

Μετά το σεξ... τσιγάρο:

Και το πρώτο γυμνό σε mainstream ταινία:


Το φιλμ και η εμφάνιση της Lamarr προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο, κυρίως λόγω της σκηνής όπου η νεαρή ηθοποιός προσποιείται τον πρώτο γυναικείο οργασμό που παρουσιάστηκε στη μεγάλη οθόνη, σε μη πορνογραφική ταινία. Μάλιστα αυτό που σκανδάλισε ακόμη περισσότερο το κοινό ήταν ότι η ηρωίδα ευχαριστιέται το σεξ σε μια εξωσυζυγική επαφή...

Πάντως καλλιτεχνικά ο οργασμός παρουσιάστηκε αρκετά αισθησιακά. Αργότερα στην αυτοβιογραφία της, η Lamarr αποκάλυψε ότι για να πετύχει η σκηνή, ο σκηνοθέτης την τσίμπησε με μία καρφίτσα!

Η ζωή της Lamarr

Ηρθε στον κόσμο στις 9 Νοεμβρίου του 1914, στη Βιέννη της Αυστρίας, ως Hedwig Eva Maria Kiesler, γόνος μιας πλούσιας εβραϊκής οικογένειας. Ο πατέρας της ήταν τραπεζίτης και η μητέρα της πιανίστα με καταγωγή από τη Βουδαπέστη.

Γύρω στα 18 της, λίγο μετά το γύρισμα του Ecstasy, γνωρίζει τον άντρα της: τον μεγιστάνα έμπορο όπλων, Friedrich Mandl, τον τρίτο πλουσιότερο άνδρα της Αυστρίας, ο οποίος είχε στενούς δεσμούς με τα φασιστικά κόμματα της Ευρώπης.Ο Mandl τη ζήλευε παράφορα και σύμφωνα με τους New York Times, αγόρασε όσες περισσότερες κόπιες από την ταινία Ecstasy, γιατί δεν μπορούσε να χωνέψει ότι θα έβλεπαν τη γυναίκα του σε στιγμές που μόνο εκείνος θα μπορούσε.

Ο Mandl προσπαθούσε με κάθε μέσο να περιορίσει τις θεατρικές και άλλες δραστηριότητες της πανέμορφης συζύγου του, η οποία άρχισε να ασφυκτιά. Το μόνο που κέρδισε από τον γάμο αυτό, ήταν ότι ο Mandl είχε μία μεγάλη βιβλιοθήκη αποκλειστικά με βιβλία για τον σχεδιασμό οπλικών συστημάτων, τα οποία όπως φαίνεται η Hedy μελέτησε. Επίσης μιλούσε μπροστά της για τέτοια ζητήματα, πιστεύοντας ότι η γυναίκα του έχει μαύρα μεσάνυχτα από επιστήμη...

Υστερα από λίγα χρόνια η Hedy πήρε τη μεγάλη απόφαση και εγκατέλειψε τον σύζυγό της. Πήγε στο Παρίσι, όπου συνάντησε το αφεντικό της MGM, Louis B. Mayer, που είχε έρθει στην Ευρώπη για να βρει ταλέντα. Μόλις την είδε κατάλαβε ότι είχε μπροστά του μια γυναίκα, για την οποία θα γίνονταν ουρές στα ταμεία και της πρόσφερε συμβόλαιο.

Αυτό, ήταν η αρχή για μια λαμπρή καριέρα, για την «ωραιότερη γυναίκα του κόσμου», όπως χαρακτηρίστηκε.Ας μείνουμε, όμως, λίγο στην ιστορία της φυγής της. Για να κατορθώσει να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, υπάρχουν δύο ιστορίες που περιγράφουν το πως τα κατάφερε:

1.    Λέγεται ότι έπεισε τον Mandl να της επιτρέψει, κατά τη διάρκεια δεξίωσης, να φορέσει όλα της τα κοσμήματα και εκεί εξαφανίστηκε.

2.    Στην ίδια δεξίωση λέγεται ότι διέφυγε, αφού πρώτα νάρκωσε την υπηρέτριά της και φόρεσε τη στολή της

Οπως έχει πει η ίδια, για να ξεφύγει από τον άντρα της και τους δικούς του που την καταδίωκαν κατέφυγε σε έναν οίκο ανοχής και χώθηκε χωρίς να την πάρουν χαμπάρι σε ένα άδειο δωμάτιο. Αναγκάστηκε μάλιστα, να κάνει σεξ με  έναν πελάτη που μπήκε στο δωμάτιο για να μην προδοθεί.Στην καριέρα της έπαιξε με επιτυχία την εξωτική καλλονή που αποπλανούσε τους άνδρες και πρωταγωνίστησε δίπλα σε μεγάλους σταρ της εποχής. Ομως οι ελαφροί ρόλοι που της έδιναν συνήθως δεν την ενθουσιάζαν και τόσο.

Με το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η Lamarr άρχισε να ανησυχεί για τις επιθέσεις Χίτλερ στην Ευρώπη. Σε μια προσπάθεια να αγωνιστεί ενάντια στο ναζισμό, η ηθοποιός, στράφηκε στην επιστήμη.

Η Lamarr είχε προσωπικούς λόγους να μισεί στον Χίτλερ, καθώς στην αυτοβιογραφία της γράφει ότι ο πρώην σύζυγός της ο Mandl, έκανε δουλειές με τους Ναζί, παρά την εβραϊκή του καταγωγή. Σημειώνει επίσης ότι ο Χίτλερ, μαζί με τον Ιταλό φασίστα Μουσολίνι, ήταν αρκετές φορές καλεσμένοι στην έπαυλη του Mandl.

Αποφάσισε λοιπόν να εφεύρει έναν τρόπο ώστε να μην μπορούν οι Ναζί να μπλοκάρουν τα ραδιοσήματα των συμμαχικών στρατευμάτων. Στην προσπάθειά της αυτή συνεργάστηκε με ένα γείτονά της, τον συνθέτη, George Antheil.

Το σύστημα δεν χρησιμοποιήθηκε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το χρησιμοποίησε το 1960 το αμερικανικό ναυτικό, στην κρίση της Κούβας.

Μόνο που είχε λήξει η περίοδος που η Lamarr είχε τα δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μην βγάλει ούτε ένα δολάριο από την εφεύρεσή της.

Μόνο το 1998 μια καναδέζικη εταιρεία αγόρασε από την ηθοποιό τα δικαιώματα της εφεύρεσης και έβαλε την τεχνολογία αυτή στο Wi-Fi, το Bluetooth και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες!

Η Lamarr, η οποία ήταν παντρεμένη συνολικά έξι φορές, πέθανε το 2000 στη Φλόριντα από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού είχε ταλαιπωρηθεί από χρόνια καρδιαγγειακή νόσο και παραμορφωμένη από τις πλαστικές εγχειρήσεις που είχε κάνει για να συντηρήσει το προσωπείο της καλλονής.

Στην επέτειο από τα 101 χρόνια από τη γέννηση της έκανε αφιέρωμα η Google... ξεχνώντας όμως να προβάλει ότι ήταν η πρώτη ηθοποιός που υποδύθηκε οργασμό στον κινηματογράφο.

Οι αμαρτωλές Γυναίκες της Βίβλου στο Hollywood
Η Ιστορία του Σεξ στον Κινηματογράφο
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: