Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Οι Γυμνές Νύμφες του Lucien ClergueΤο Nee de la Vague, κυκλοφόρησε  από τον Γάλλο φωτογράφο Lucien Clergue, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2014 σε ηλικία 80 ετών.
 
Το βιβλίο έχει 100 σελίδες και παρουσιάζει φωτογραφίες γυμνών γυναικών, χωρίς καθόλου κείμενο. Η φωτογράφιση έγινε στην ακτή Camargue στη Βόρεια Γαλλία. Ανοίγει με μια σειρά φωτογραφιών, όπου τα κύματα σκάνε στα βράχια, χωρίς να φαίνονται γυναικείες σιλουέτες.Στη συνέχεια αρχίζουν να αναδύονται οι γυμνές Αφροδίτες. Τα πρόσωπα των μοντέλων του, δεν είναι ποτέ ορατά και τα σώματά τους γίνονται αφηρημένα σχήματα.
 
Ο Clergue , μη φωτογραφίζοντας τα πρόσωπα, ανέδειξε αποκλειστικά το γυναικείο κορμί. Οι φιγούρες του μοιάζουν με γλυπτά και το ασπρόμαυρο αφαιρεί το οποιοδήποτε χρώμα του σώματος, κάνοντάς το να δένει απόλυτα με το νερό και οι φιγούρες να παραπέμπουν στις αρχαίες ελληνικές Νύμφες.


 
Οσο κι αν η έλλειψη των προσώπων ήταν αυτή που έκανε τις φωτογραφίες να ξεχωρίσουν, ο Clergue, κάποια στιγμή, είχε αποκαλύψει ότι το έκανε επειδή οι γυναίκες δεν ήταν μοντέλα, αλλά φίλες του που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
 
Πολλές φωτογραφίες τραβήχτηκαν τέσσερα χρόνια πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου και αν τις παρατηρήσετε, θα δείτε, ότι εκείνη την εποχή στη Γαλλία, επικρατούσε μια διαφορετική άποψη για το γυμνό.Θα δείτε γυναίκες με αξύριστες μασχάλες, ακόμη και με αξύριστα πόδια.
 
Οι γυναίκες έχουν πλούσιες καμπύλες και στις φωτογραφίες κυριαρχεί το στήθος, αλλά ο Clergue φρόντισε να τονίσει και τα οπίσθιά τους

Ετσι οι εμφατικές φιγούρες τονίζονται από τον τρόπο που το φως του ήλιου χτυπά το υγρό κορμί τους.
 
Ο Clergue γεννήθηκε στην Arles το 1934 και μετά το διαζύγιο των γονιών του, δούλευε στο παντοπωλείο της μητέρας του. Μία από τις δουλειές που έκανε ήταν να πηγαίνει τις παραγγελίες, ακόμα και στα μπουρδέλα της περιοχής.Οπως είπε αργότερα, αυτές οι επισκέψεις, ήταν που τον έκαναν αργότερα να δει τη γοητεία της γυναίκας.

Ο Clergue ήταν ταλαντούχος βιολονίστας, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να συνεχίσει τις σπουδές του και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία.

Δεκαεννέα χρονών, φωτογράφιζε τις τοπικές φωτογραφίες, όταν έπεσε πάνω στον Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος ζούσε εκεί κοντά. Ο Πικάσο είδε κάτι στο έργο του και τον ενθάρρυνε, ενώ του ζήτησε την επόμενη χρονιά να του παρουσιάσει περισσότερο έργο.


 
Ο Clergue παρέμεινε φίλος με τον Πικάσο για είκοσι χρόνια, μέχρι το θάνατό του καλλιτέχνη το 1973. Τον γνώρισε επίσης στον Max Ernst και στον Jean Cocteau.

Το έργο του στη νεαρή ηλικία χαρακτηρίζεται από τους χαρακτήρες που κατοικούσαν στην Προβηγκίας, ταυρομάχους, ακροβάτες και τσιγγάνους.

Το πορτρέτα του τσιγγάνου κιθαρίστα του φλαμέγκο, Manitas de Plata, ήταν εκείνο που του έδωσε φήμη στη δεκαετία του εξήντα.Μετά ασχολήθηκε με το γυμνό και συνέχισε να φωτογραφίζει γυμνές γυναίκες στην παραλία της Camargue, μέχρι το τέλος της ζωής του.


Οι Γυναίκες θέλουν Περισσότερο Σεξ
Vivian: Ενα Ζουμερό Κορμί με Καμπύλες
Γιορτή με Erotica Big Boobs
Με Βάρη Τρέξιμο Πεντάλ γίνεσαι Τούρμπο στο Σεξ
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: