Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Τράβα την, να την τραβώ... (στα Φανερά)Πολλοί είναι οι ειδικοί στο σεξ που τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να μας "ξεκολλήσουν" και να αποβάλλουν από τον κόσμο την νοοτροπία ότι ο αυνανισμός είναι κακό πράγμα... 

Η σεξολόγος Trina Read, σε άρθρο της για το θέμα, εξηγεί γιατί αν αυνανίζεσαι θα πρέπει να το συζητήσεις με το σύντροφό σου, καθώς αυτό θα σε οδηγήσει σε καλύτερους οργασμούς και συχνότερο σεξ

"Οταν το ζευγάρι ήρθε το γραφείο μου, η σεξουαλική ζωή τους πήγαινε χάλια. Ηταν παντρεμένοι και είχαν δύο παιδιά. Τους συνάντησα ξεχωριστά για να πάρω ένα ιστορικό της σεξουαλικής σχέσης τους. Ανακάλυψα ότι και οι δύο αυνανίζονταν καθημερινά, περίπου την ίδια ώρα, το απόγευμα, χωρίς να ξέρει ο ένας τι κάνει ο άλλος. Το πρόβλημα ήταν ότι κανείς δεν ήθελε να το αποκαλύψει στον άλλο, γιατί ντρεπόντουσαν πάρα πολύ.

Επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μυστικά στη σχέση, τους είπα ότι αν δεν το συζητήσουν μεταξύ τους, δεν υπάρχει λόγος να έρθουν πάλι στο γραφείο μου. Λίγο καιρό αργότερα μου τηλεφώνησαν. Την πρώτη εβδομάδα, κάθε φορά που προσπαθούσαν να συζητήσουν το θέμα, σταματούσαν. Τη δεύτερη βδομάδα, η συζήτηση κατέληγε σε καυγά. Τελικά, ύστερα από τρεις μήνες, το κουβέντιασαν πιο ψύχραιμα. 

Αυτό τους βοήθησε να καταλάβουν ότι το πρόβλημά τους στο σεξ οφειλόταν στην αδυναμία τους να επικοινωνήσουν τα "θέλω" και τις ανάγκες τους. Οταν το έκαναν, ξαναζωντάνεψε η σχέση τους.

Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω γιατί για πολλά ζευγάρια ο αυνανισμός είναι ταμπού. Ανθρωποι που αποφασίζουν να μοιραστούν τη ζωή τους, συζητούν τα οικονομικά τους, τα απωθημένα τους, τα όνειρά τους, αλλά δεν μιλάνε για την αυτοϊκανοποίηση. Εφ όσον ο αυνανισμός δεν κάνει κακό στη σχέση, δεν υπάρχει λόγος να μην συζητάς γι αυτόν. Το ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες του καθενός στο σεξ, αντικειμενικά και χωρίς κριτική.

Πιστεύω ότι δύο είναι οι λόγοι που το ζευγάρι κρατάει τον αυνανισμό μυστικό: Από τη μία κάποιοι πιστεύουν ότι ο αυνανισμός είναι απιστία...

Από την άλλη, κάποιοι θεωρούν ότι αν ο σύντροφός τους αυνανίζεται, είναι προσβλητικό για εκείνους. Αν ας πούμε μια γυναίκα καταλάβει ότι ο άντρας της κάτι κάνει στο μπάνιο, μπορεί να αισθανθεί ότι κάποιο πρόβλημα έχει εκείνη, ότι δεν τον ικανοποιεί. Ο άντρας αν καταλάβει ότι η γυναίκα του αυνανίζεται, αισθάνεται ότι μπαίνει σε αμφισβήτηση ο ανδρισμός του, καθώς πιστεύει ότι δεν μπορεί να την ικανοποιήσει.Ακούω επίσης ότι ο αυνανισμός είναι προσωπικό θέμα. Συμφωνώ απολύτως. Ομως, υπάρχει διαφορά από το να αυνανίζεσαι κρυφά. Πολλοί δεν συζητάνε την ιδιωτική σεξουαλική τους ζωή για να μην πληγώσουν τον άλλον. Η απλώς δεν ξέρουν πως να το συζητήσουν, γιατί ντρέπονται ή νιώθουν ενοχές.

Βιβλία που έχουν γράψει διάφοροι σεξολόγοι, όπως η Lonnie Barbach το "For Each Other" και ο Bernie Zilbergeld το "The New Male Sexuality", δείχνουν πόσο αποτελεσματικό και θεραπευτικό είναι να συζητάς αυτά τα πράγματα. Και οι δύο αναφέρουν πως μόνο εμείς οι ίδιοι ξέρουμε τι μας ικανοποιεί στο σεξ, όμως επειδή αισθανόμαστε άβολα να το εκφράσουμε, αφήνουμε τον άλλον να το ανακαλύψει.

Αυτό είναι άδικο. Είναι σαν να λέμε: "Θέλω να με ικανοποιείς περισσότερο, αλλά δεν θα σου πω πως να το κάνεις". Οταν κάποιος μοιράζεται το τι θέλει στο σεξ, δίνει στο σύντροφό του τις πιο πολύτιμες πληροφορίες. Και έτσι μπορεί να απολαύσει την πλήρη ικανοποίηση όταν κάνει έρωτα.

Επίσης στο βιβλίο της Barbach αναφέρεται μία έρευνα που έκαναν δύο σεξολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Yale. Το αποτέλεσμα; Μεταξύ των γυναικών που έλεγαν στους άντρες τους, που θέλουν να τις αγγίξουν, οι επτά στις δέκα, είπαν ότι είχαν οργασμό κάθε φορά, ή σχεδόν κάθε φορά που έκαναν σεξ. Επίσης η καλή επικοινωνία, οδήγησε και σε συχνότερο σεξ.

Αρα σας ρωτάω: Εχετε πει στο σύντροφό σας ότι αυνανίζεστε; Εάν ναι, όλα καλά. Εάν όχι, ρωτήστε τον εαυτό σας τι σας εμποδίζει να το κάνετε. Πιστέψτε με, είναι μια άσκηση, που θα σας οδηγήσει να συζητήσετε τα πάντα με τον άλλον. Οπως το ζευγάρι που ανέφερα παραπάνω.

Ο λόγος που δεν κουβεντιάζουμε τέτοια πράγματα, είναι κυρίως ότι από τα παιδικά μας χρόνια μας μαθαίνουν ότι το να αγγίζουμε τον εαυτό μας δεν είναι σωστό ή είναι ανήθικο. Σκεφτείτε όμως, ότι αν μιλήσετε στο σύντροφό σας γι αυτό, θα φτάσετε σε πολύ υψηλά επίπεδα αισθησιασμού”.

Τα Γυμνά Κορμιά του Igor Egorov
Οι Γυναίκες θέλουν Περισσότερο Σεξ
Η Kerry Katona Topless στη Μύκονο
Ιούνιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: