Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Ο Ελληνας περνάει κρίση και στο σεξ;;;

Το τελευταίο διάστημα Έλληνες γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν αν στη χώρα περνάμε κρίση όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σεξουαλικά. Οι τίτλοι στα συγκεκριμένα άρθρα (σε εφημερίδες και ίντερνετ) μας διαβεβαιώνουν πως ναι, τελικά έχουμε πρόβλημα, όμως τα αποτελέσματα των ερευνών δεν αναφέρονται τόσο στην συχνότητα που το κάνουμε ή στην απόλαυση που νιώθουμε αλλά σε δύο άλλους αρκετά σημαντικούς τομείς: Ο ένας είναι η ασφάλεια στο σεξ, την οποία μάλλον έχουμε παραμελήσει πολύ και ο άλλος είναι τα σημάδια που μας δείχνει ο οργανισμός μας ότι κάτι δεν πάει καλά όχι μόνο σεξουαλικά…
 
Όπως αναφέρουν οι γιατροί ένα σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να χτυπάει το «καμπανάκι» για ένα θέμα στην καρδιά ή να μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά ψυχικά.
 
Ο Δημήτρης Χατζηχρήστου καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως μια κακής ποιότητας στύση μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος στην καρδιά (απόφραξη των αγγείων, υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, υψηλή αρτηριακή πίεση). Η προβληματική στύση όμως μπορεί να οφείλεται και σε ψυχογενή αίτια. Αν λοιπόν απευθυνθούμε άμεσα στο γιατρό μας δίνοντας του το ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό μας, τότε θα πάρουμε γρήγορα και την κατάλληλη θεραπεία.


 
Μάλιστα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ή μειωμένης αγγείωσης των γυναικείων γεννητικών οργάνων "προειδοποιούν" τρία χρόνια νωρίτερα για επικείμενη εκδήλωση εμφράγματος.

"Το φωνάζουμε χρόνια τώρα κι, όμως, οι άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να προλάβουν μία μεγάλη απειλή για τη ζωή τους" λέει ο Δημήτρης Χατζηχρήστου και προσθέτει ότι ένας απλός τρόπος, για να εκτιμήσει κάποιος, αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη σεξουαλική του ζωή, είναι ψυχογενές ή οργανικό, είναι να παρατηρήσει την εξέλιξή του:
 
"Το ψυχογενές πρόβλημα εμφανίζεται απότομα (π.χ. γιατί έληγε μία επιταγή ή έπειτα από μία μη ολοκληρωμένη συνεύρεση), ενώ το οργανικό πρόβλημα έχει μία αργή και σταδιακή εξέλιξη, σε βάθος πενταετίας. Η κρίσιμη ερώτηση είναι: Το τελευταίο τρίμηνο, έστω μία φορά, ήταν όλα καλά;" λέει ο καθηγητής.
 
Η κρίση μας έχει επηρεάσει πολύ;
 
Αυτό που έχει παρατηρηθεί μέσα στα χρόνια της Κρίσης είναι ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν μια αδιαφορία για τη σεξουαλική τους υγεία: "Το σεξ μας προσφέρει ισορροπία, είναι ένας καθρέφτης της ψυχικής και σωματικής υγείας, όμως όταν κάποιος έχει το άγχος της επιβίωσης, ζει με το άγχος της ανεργίας, προφανώς επηρεάζεται και η σεξουαλική του ζωή και διάθεση" λέει  ο καθηγητής.


 
Μια απίστευτη αλυσίδα!
 
Ετσι λοιπόν μέσα στην Κρίση όπου είναι απόλυτα φυσιολογικό να κυριαρχεί το άγχος, δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν οργανικά προβλήματα τα οποία προκαλούν τα σεξουαλικά προβλήματα, από τα οποία προκύπτουν νέα ψυχολογικά προβλήματα!
 
"Τα προβλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση (ανεργία, χρέη κ.λπ.) μεγιστοποιούν το άγχος, το οποίο επιβαρύνει την καρδιαγγειακή λειτουργία- είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η κατάθλιψη είναι προδιαθετικός παράγοντας για καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα καρδιαγγειακά προβλήματα προκαλούν σεξουαλικά προβλήματα. Ένα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας ενισχύει την κατάθλιψη και εντείνει το άγχος, που επιδεινώνει εκ νέου τα καρδιαγγειακά προβλήματα κ.ο.κ" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχρήστου.
 
Υπάρχει λύση;
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή υπάρχει λύση. Παράλληλα με τις θεραπείες που θα συστήσει ανάλογα με τη διάγνωση ο σεξολόγος, ο ψυχοθεραπευτής, ο καρδιολόγος, ή ο ουρολόγος, οι σύντροφοι θα πρέπει να έρθουν πιο κοντά ψυχικά και σωματικά:
 
"Πρέπει να εστιάσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς μέσα σε ένα ζευγάρι αναπτύσσονται εντάσεις, που μπορεί να είναι από τις πιο απλές (π.χ. δεν με βοηθάει ο άντρας μου στις δουλειές του σπιτιού), μέχρι τις πιο σύγχρονες και σύνθετες (δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά, λ.χ.).

Με την τριβή και τις εντάσεις, χάνεται σταδιακά το οχυρό του σπιτιού, της οικογένειας, της σχέσης. Το σεξ λειτουργεί σαν σφουγγάρι, που σβήνει από τον μαυροπίνακα ό,τι μας ενοχλεί στον σύντροφό μας. Η προσωπική στιγμή, η σεξουαλική επαφή, είναι εργαλείο πολύτιμο για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας, ενώ στον αντίποδα, όταν διαταράσσεται η σεξουαλική επαφή, επιδεινώνεται και η προσωπική σχέση, με προφανείς επιπτώσεις στη συνολική ψυχολογία του ατόμου".

Με Σεξ και Καφέ Ελληνικό ζούμε 7 Χρόνια πιο Πολύ
Μην μου κρύβεις τον Ηλιο γαμώ το!
Φέτος στα Μάλια θα γίνει το Μεγάλο Πήδημα!
Δεν πηδιόμαστε με Αγγλους/ίδες στις Διακοπές!
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: