Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Τι γιορτάζουμε τη Μέρα της Γυναίκας;

Η μέρα της γυναίκας εδώ και χρόνια έχει γίνει η... μέρα της χαράς για τους άντρες. Δεκάδες παρέες γυναικών εξορμούν σε ταβέρνες και κλαμπ, δηλαδή η χαρά του μπακούρη και φυσικά του μαγαζάτορα! Τι γιορτάζουμε λοιπόν εκείνη την ημέρα που οι γυναίκες βγαίνουν έξω χωρίς το γκόμενό τους ή τον άντρα τους;

International Women's Day

Ξεκίνησε ως ένα σοσιαλιστικό και πολιτικό γεγονός καθώς στις 28 Φεβρουαρίου 1909 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η εθνική μέρα της γυναίκας στις ΗΠΑ (αμέσως μετά την ίδρυση του σοσιαλιστικού κόμματος στη χώρα). Υστερα από ένα χρόνο στις 10 Αυγούστου του 1910 οργανώθηκε το διεθνές συνέδριο των γυναικών στην Κοπεγχάγη στο πλαίσιο της Δεύτερης Διεθνούς. Εκεί προτάθηκε από τις Γερμανίδες Luise Zietz και Clara Zetkin να καθιερωθεί ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με σκοπό να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα αιτήματα για την ισότητα των δύο φύλων και τη διεκδίκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών. Τον επόμενο χρόνο στις 18 Μαρτίου 1911 πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες διαδήλωσαν σε διάφορες χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Αυστρία, Δανία, Γερμανία κ.α) για το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, αλλά και ενάντια στην εργασιακή ανισότητα. Στην Αμερική οι γυναίκες συνέχισαν να γιορτάζουν την εθνική μέρα της Γυναίκας κάθε τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου και αυτό υιοθετήθηκε και από τις Ρωσίδες το 1913.
Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση η Μπολσεβίκα Alexandra Kollontai έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει μια επίσημη γιορτή για τις γυναίκες. Τη δεκαετία του 60 καθώς φούντωνε ξανά το φεμινιστικό κίνημα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό γεγονός και έτσι το 1977 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως μέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών και για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Ακριβώς εκείνη την ημερομηνία στις 8 Μαρτίου 1857, εκατόν είκοσι χρόνια πριν, είχαν ξεσηκωθεί οι εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερο μεροκάματο.
Απο τότε πέρασε ενάμισης αιώνας με τις γυναίκες να παλεύουν ακόμα για ισότητα στην εργασία τους αλλά και στην κοινωνία. Στην ας πούμε αναπτυγμένη Δύση οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα και μέσα στην οικογένεια αλλά και στο εργασιακό τους περιβάλλον, είναι γνωστό πως τα ποσοστά ανεργίας στις γυναίκες είναι πάντα μεγαλύτερα και στην Ε.Ε. Βέβαια παγκοσμίως οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με καταστάσεις που σου σηκώνεται η τρίχα:

Η Unicef αναφέρει πως κάθε χρόνο σε αρκετές Αφρικάνικες χώρες ακρωτηριάζουν τα γεννητικά όργανα σε 3.000.000 κορίτσια! Παγκοσμίως δολοφονούνται 1.000.000 μωρά θηλυκού γένους λόγω της απαράδεκτης τακτικής «επιλόγης φύλου». Στο Πακιστάν κάθε χρόνο γίνονται περίπου 1.000 επιθέσεις με οξύ ή και πυρπολήσεις γυναικών για λόγους τιμής και στην Ινδία δολοφονούνται ή παραμορφώνονται 25.000 γυναίκες λόγω οικονομικών διαφορών για την προίκα! Παγκοσμίως σε διάφορες συρράξεις και πολέμους οι γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού (το 1994 στη Ρουάντα βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν μισό εκατομμύριο γυναίκες).
Στην Ασία το 50% των γυναικών παντρεύονται όταν ακόμα είναι ανήλικες, στην Αφρική το ποσοστό βρίσκεται στο 42% και στη Λατινική Αμερική στο 29%.
Σε όλο τον κόσμο 1 στα 5 κορίτσια δεν τελειώνει το δημοτικό.
Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, ούτε μπορούν να διεκδικήσουν κάποιο δημόσιο αξίωμα. Δεν τους δίνεται καν η δυνατότητα να οδηγούν ένα αυτοκίνητο ή να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Το Καλύτερο Σεξ γίνεται στην Κουζίνα
Το BDSM είναι το Δημοφιλέστερο Φετίχ
Ιούνιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
Ολοι Μαζί παίρνουμε τη Super Sophie!
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: